Enkel oplevelsesdagbog


Sommerferien er startet, og nærmest lige meget hvad man har på programmet, kan det være dejligt at slutte dagen af med en snak og lidt sysler ved bordet, som omhandler dagens oplevelser.

Jeg selv er ret optaget af at dokumentere hvad der sker i vores hverdage og på rejser, og jeg tænkte at det var på tide at jeg lavede en fælles aktivitet, hvor vi sammen kunne bruge vores fælles oplevelser til at lave en lille kreativ aktivitet.


Bogen er til fri fortolkning, og man kan bruge den lige som man synes er bedst, men også afhængig af børnenes alder. Hvis de er for små til at skrive selv, har vi tidligere haft ret hyggelige stunder ved at sidde sammen, og skrive deres fortælling ordret for dem, så de alligevel har kunnet formidle skrifteligt, hvilke oplevelser og tanker der var særlige for dem. OG det er ret fantastisk at læse sammen med dem, både når de bliver ældre, men bestemt også i dage og uger efter, hvor man kan fornemme deres stolthed over hvad de har skabt.


Bøgerne til mine børn på 9 og 10 år består af

  • Spiralrygs-skitsebog fra Flying Tiger
  • Små skum-tape ark fra Søstrene Grene
  • A4 label ark fra Bog og Ide (man kan også bruge almindelig printerpapir og en limstift)
  • Dymo præger til navneskilt, kan også laves ved brug af papir og tape
  • Blyant
  • Farveblyanter
  • Evt. miniprinter, min er fra Poloroid Hi-Print. Alternativt er der rig mulighed for at hygge med at tegne


Jeg har lavet ark man kan sætte i sin bog, så der er felter der kan udfyldes om sted, dato, vejret, oplevelse, stjerne-rating og dagbog, hvis der mangler inspiration til hvad man kan skrive.

Den lille Polaroid printer laver små 2x3 (5,4x8,6 cm) print, som også er klistermærker, så de passer perfekt ind i den lille bog.

Første side i bogen

-

På startsiden er der gjort plads til at børnene kan sætte et billede ind af sig selv, og skrive lidt om hvad de glæder sig til at opleve i ferien. Her kunne man også tegnet et selvportræt, eller lave en liste over dem de glæder sig til at være sammen med.

Ideer til indhold

-

Tegninger
Billeder
Dagbogstekst
Billetter fra en oplevelse
Dekorer evt. med klistermærker og farvet tape

Jeg håber du får en fantastisk sommer!


Kh Nanna